Hovězí guláš moravský
140 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 300gramůBrambory
- 2lžíceOlej stolní
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaSůl
- 300gramůHovězí maso zadní
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na drobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova, přidáme mletou papriku, kmín a na kostky nakrájené, tuku zbavené maso, které krátce podusíme. Pak přidáme sůl, rajčatový protlak, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby doléváme vodu.
- 2Když je maso změklé, zaprášíme moukou, přilijeme přiměřenou dávku vody, přidáme nakrájené brambory, hlávkové zelí a společně podusíme, aby vše náležitě změklo. Nakonec ještě podle chuti dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.