Hovězí guláš na červeném víně
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůHovězí kližka
- 50gramůPetržel kořen
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceCukr krupice
- 1decilitrVíno červené
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůMrkev kořen
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
942 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme spolu s cibulí. Maso rozkrájíme na větší kostky.
- 2Zeleninu s cibulí osmahneme na tuku, přidáme osolené kostky masa a opečeme. Maso mírně podlijeme a podusíme do poloměkka. Poté přidáme rajčatový protlak a zkaramelizovaný cukr (cukr opatrně pražíme na pánvi, až zhnědne).
- 3Maso poté podléváme po částech vínem a dusíme do měkka.
- 4Šťávu nezahušťujeme, necháme ji odpařit.
- 5Jako přílohy podáváme noky, těstoviny anebo saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.