Hovězí guláš na červeném víně

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
942 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme spolu s cibulí. Maso rozkrájíme na větší kostky.
  • 2
    Zeleninu s cibulí osmahneme na tuku, přidáme osolené kostky masa a opečeme. Maso mírně podlijeme a podusíme do poloměkka. Poté přidáme rajčatový protlak a zkaramelizovaný cukr (cukr opatrně pražíme na pánvi, až zhnědne).
  • 3
    Maso poté podléváme po částech vínem a dusíme do měkka.
  • 4
    Šťávu nezahušťujeme, necháme ji odpařit.
  • 5
    Jako přílohy podáváme noky, těstoviny anebo saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.