Hovězí guláš na víně s nakládanými okurkami

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
45 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, opláchneme a pokrájíme na středně velké kostky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme a zpěníme v hlubokém rendlíku. Přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Poté zasypeme oběma mletými paprikami, dobře promícháme, zalijeme polovinou vína a pod poklicí dusíme.
  • 2
    Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso poloměkké, vybereme je děrovanou naběračkou do mísy a šťávu vydusíme do základu.
  • 3
    Do něj zamícháme mouku, smažíme, až se tuk odděluje, poté zalijeme zbytkem vína, dobře rozšleháme a přidáme horkou vodu a odložené maso. Provaříme alespoň 15 minut. V mezičase oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kolečka a osmažíme.
  • 4
    Během varu ji přidáme do omáčky spolu s kapií nakrájenou na nudličky a okurkami nakrájenými na malé kostičky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.