Hovězí guláš s jablky
75 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso přední
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaMajoránka
- 1kusBobkový list
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 1decilitrŠťáva jablečná 100%
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyŠalotka
- 2kusyJablka
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaTuk
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
21 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
9 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- 2V hrnci rozehřejeme tuk a maso na něm za stálého míchání prudce osmažíme. Během smažení maso ochutíme majoránkou, paprikou, pepřem a solí. K osmaženému masu přilijeme vývar a jablečnou šťávu, přidáme bobkový list a pod pokličkou 40 minut vaříme na středním ohni.
- 3Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Jablka rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jádřince, oloupeme a čtvrtky ještě rozkrojíme.
- 4Po 40 minutách vaření masa k němu přidáme nakrájenou mrkev se šalotkou, promícháme a vaříme dalších 10 minut. Pak do hrnce přisypeme nakrájená jablka a vše necháme vařit ještě 5 minut. Guláš na závěr dochutíme medem, pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.