Hovězí guláš s jablky

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
21 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
9 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme tuk a maso na něm za stálého míchání prudce osmažíme. Během smažení maso ochutíme majoránkou, paprikou, pepřem a solí. K osmaženému masu přilijeme vývar a jablečnou šťávu, přidáme bobkový list a pod pokličkou 40 minut vaříme na středním ohni.
  • 3
    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Jablka rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jádřince, oloupeme a čtvrtky ještě rozkrojíme.
  • 4
    Po 40 minutách vaření masa k němu přidáme nakrájenou mrkev se šalotkou, promícháme a vaříme dalších 10 minut. Pak do hrnce přisypeme nakrájená jablka a vše necháme vařit ještě 5 minut. Guláš na závěr dochutíme medem, pepřem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.