Hovězí guláš se zelím
110 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí kližka
- 120gramůCibule
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyKmín drcený
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůPaprika červená
- 500gramůZelí bílé - sterilizované
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůSůl
- 250gramůChléb celozrnný žitný
- 120gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
33 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, zelí scedíme a trochu pokrájíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme a chvilku podusíme. Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme paprikou, moukou, promícháme s tukem, orestujeme a zalijeme vodou. Půl hodiny před koncem vaření přidáme zelí s paprikou a dovaříme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.