Hovězí guláš sterilovaný
150 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 60gramůSádlo škvařené
- 100gramůCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přisypeme mletou papriku, vložíme maso, osolíme a ve vlastní šťávě necháme dusit. Občas promícháme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Ochutíme pepřem, papriku a rajčata očistíme, nakrájíme a přidáme k masu. Zaprášíme moukou a opět společně podusíme. Horkou směs rozdělíme do sklenic, ihned zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na studeném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.