Hovězí hamburger se zeleninou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velkou bulvu červené řepy očistíme, omyjeme a v jednom litru vody povaříme asi 45 minut. Když slupka začne praskat, vyjmeme ji z vody a vychladlou oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 8 mm. Přední hovězí maso zbavené tuku umeleme, oloupanou velkou cibuli nakrájíme na malé kostičky, najemno nastrouháme střední oloupanou mrkev a z opraného salátu oddělíme 6 listů. Dále z oloupané půlky velké okurky odkrojíme 6 plátků asi 8 mm silných, rajčata nakrájíme na plátky a nameleme pepř.
  • 2
    Ve větší míse důkladně promícháme mleté hovězí maso s cibulí, mrkví, šťávou z rajčat, worcesterskou a chilli omáčkou, pepřem, sušeným oreganem a tymiánem. Ze směsi vytvoříme 6 nízkých karbenátků, které v teflonové pánvi po obou stranách opečeme 5-6 minut.
  • 3
    Rozpečeme celozrnné žemle a podélně je rozkrojíme. Na spodní část položíme salátový list, potom karbenátek, plátek červené řepy, okurku a rajče.
  • 4
    Navrch přiklopíme horní část žemle a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.