Hovězí hamburger se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 1kusČervená řepa
- 1litrVoda pitná
- 750gramůHovězí maso přední
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusSalát hlávkový
- 0,5kusOkurka salátová
- 2kusyRajčata
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1lžíceRajčatová šťáva
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceChilli omáčka
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 6kusůŽemle tmavá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Velkou bulvu červené řepy očistíme, omyjeme a v jednom litru vody povaříme asi 45 minut. Když slupka začne praskat, vyjmeme ji z vody a vychladlou oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 8 mm. Přední hovězí maso zbavené tuku umeleme, oloupanou velkou cibuli nakrájíme na malé kostičky, najemno nastrouháme střední oloupanou mrkev a z opraného salátu oddělíme 6 listů. Dále z oloupané půlky velké okurky odkrojíme 6 plátků asi 8 mm silných, rajčata nakrájíme na plátky a nameleme pepř.
- 2Ve větší míse důkladně promícháme mleté hovězí maso s cibulí, mrkví, šťávou z rajčat, worcesterskou a chilli omáčkou, pepřem, sušeným oreganem a tymiánem. Ze směsi vytvoříme 6 nízkých karbenátků, které v teflonové pánvi po obou stranách opečeme 5-6 minut.
- 3Rozpečeme celozrnné žemle a podélně je rozkrojíme. Na spodní část položíme salátový list, potom karbenátek, plátek červené řepy, okurku a rajče.
- 4Navrch přiklopíme horní část žemle a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.