Hovězí játra dušená na slanině

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
631 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí játra očistíme, opereme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Nakrájíme je na plátky, mírně naklepeme, okraje nařízneme, plátky opepříme a posypeme hladkou moukou.
  • 2
    Játra zprudka opečeme na tuku po obou stranách a naskládáme do kastrolu.
  • 3
    V tuku od opékání jater částečně roztavíme slaninu, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, dorůžova ji osmahneme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme teplou vodou.
  • 4
    Vzniklou šťávu krátce provaříme a nalijeme na opečená játra. Dusíme doměkka.
  • 5
    Nakonec podle potřeby přisolíme a ještě provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.