Hovězí játra dušená na slanině
60 min.
Ingredience
- 1000gramůJátra hovězí
- 1gramPepř černý mletý
- 120gramůTuk
- 30gramůSůl
- 300gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800mililitrůVoda pitná
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
631 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí játra očistíme, opereme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Nakrájíme je na plátky, mírně naklepeme, okraje nařízneme, plátky opepříme a posypeme hladkou moukou.
- 2Játra zprudka opečeme na tuku po obou stranách a naskládáme do kastrolu.
- 3V tuku od opékání jater částečně roztavíme slaninu, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, dorůžova ji osmahneme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme teplou vodou.
- 4Vzniklou šťávu krátce provaříme a nalijeme na opečená játra. Dusíme doměkka.
- 5Nakonec podle potřeby přisolíme a ještě provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.