Hovězí játra na slanině
60 min.
Ingredience
- 180gramůCibule
- 600gramůJátra hovězí
- 5decilitrůVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůSádlo škvařené
- 80gramůSlanina vepřová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaKmín celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
806 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a opláchnutá játra zbavíme blan a nakrájíme na drobné plátky.
- 2Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na sádle a částečně rozpuštěné slanině (nakrájené na kostičky) dozlatova.
- 3Přidáme játra, krátce opečeme, ochutíme pepřem a kmínem, krátce promícháme a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou doměkka.
- 4Hotová játra nesolíme, až nakonec se osolí šťáva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.