Hovězí játra s vepřovým masem

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
55 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Aby byla hovězí játra světlejší a křehčí, naložíme je vcelku přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 5:1.
  • 2
    Játra vyjmeme z nálevu, osušíme je a nakrájíme na kostky.
  • 3
    Na sádle necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nakrájená játra a za stálého míchání je opečeme ze všech stran. Přidáme mouku, polovinu kmínu a pepř, trochu zasmahneme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.
  • 4
    Libový bůček bez kůže a kostí nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme druhou částí kmínu, přidáme k játrům a společně dusíme doměkka. Před podáváním dosolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.