Hovězí játra s vepřovým masem
95 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůOcet kvasný lihový
- 400gramůJátra hovězí
- 2kusyCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžičkyKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůVepřový bok
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
55 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Aby byla hovězí játra světlejší a křehčí, naložíme je vcelku přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 5:1.
- 2Játra vyjmeme z nálevu, osušíme je a nakrájíme na kostky.
- 3Na sádle necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nakrájená játra a za stálého míchání je opečeme ze všech stran. Přidáme mouku, polovinu kmínu a pepř, trochu zasmahneme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.
- 4Libový bůček bez kůže a kostí nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme druhou částí kmínu, přidáme k játrům a společně dusíme doměkka. Před podáváním dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.