Hovězí jazyk pečený na slanině

95 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
989 mg
Cukr
935 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí jazyk uvaříme do měkka. Doba vaření jazyku je přibližně hodina. Uvařený jazyk oloupeme, odřízneme blanky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, očištěnou mrkev, petržel, a celer nastrouháme nahrubo. Změklé máslo smícháme se sardelovou pastou, potřeme jím maso.
  • 2
    V pekáčku rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a zeleninu, orestujeme, přiložíme jazyk, podlijeme vývarem z jazyka, posypeme strouhankou a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.
  • 3
    Hotový jazyk nakrájíme na plátky, podáváme s chlebem a hořčicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.