Hovězí jazyk pečený na slanině
95 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí jazyk
- 60gramůCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 60gramůSlanina vepřová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSardelová pasta
- 40gramůStrouhanka
- 300gramůChléb konzumní
- 120gramůHořčice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
989 mg
Cukr
935 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí jazyk uvaříme do měkka. Doba vaření jazyku je přibližně hodina. Uvařený jazyk oloupeme, odřízneme blanky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, očištěnou mrkev, petržel, a celer nastrouháme nahrubo. Změklé máslo smícháme se sardelovou pastou, potřeme jím maso.
- 2V pekáčku rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a zeleninu, orestujeme, přiložíme jazyk, podlijeme vývarem z jazyka, posypeme strouhankou a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.
- 3Hotový jazyk nakrájíme na plátky, podáváme s chlebem a hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.