Hovězí jazyk pečený na smetaně
120 min.
Ingredience
- 900gramůHovězí jazyk
- 200gramůSlanina vepřová
- 80gramůCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 600gramůKnedlík kynutý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
46 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
565 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a sloupneme kůži. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na hranolky.
- 2Polovinou slaniny prošpikujeme jazyk, druhou polovinu slaniny rozškvaříme v pánvi, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, zaprášíme moukou, promícháme s tukem a krátce orestujeme, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a pár minut povaříme.
- 3Jazyk vložíme do pekáčku, podlijeme smetanovou omáčkou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut, podléváme podle hustoty omáčky. Jazyk vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.