Hovězí jazyk pečený na smetaně

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
46 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
565 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a sloupneme kůži. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na hranolky.
  • 2
    Polovinou slaniny prošpikujeme jazyk, druhou polovinu slaniny rozškvaříme v pánvi, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, zaprášíme moukou, promícháme s tukem a krátce orestujeme, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a pár minut povaříme.
  • 3
    Jazyk vložíme do pekáčku, podlijeme smetanovou omáčkou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut, podléváme podle hustoty omáčky. Jazyk vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.