Hovězí jazyk smažený
90 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí jazyk
- 5gramůSůl
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 200gramůChléb konzumní
- 100mililitrůOmáčka cikánská
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
41 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
600 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě do měkka. Vaření jazyku trvá přibližně hodinu. Následně ho oloupeme, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích, nakonec obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme máslo, řízečky v něm usmažíme do zlatova.
- 2Podáváme s chlebem a pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.