Hovězí jazyk smažený v pivním těstíčku
200 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí jazyk
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
20 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Omytý hovězí jazyk uvaříme doměkka ve velkém hrnci s osolenou vodou. Vaření trvá přibližně tři hodiny.
- 2V misce smícháme mouku, vajíčka a pivo, těstíčko osolíme, případně podle chuti i opepříme.
- 3Měkký jazyk ochladíme ve studené vodě a od špičky sloupneme. Pak ho nakrájíme na plátky, které obalíme v připraveném těstíčku.
- 4V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky jazyka v něm osmažíme z obou stran do zlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.