Hovězí jazyk smažený v pivním těstíčku

200 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
20 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý hovězí jazyk uvaříme doměkka ve velkém hrnci s osolenou vodou. Vaření trvá přibližně tři hodiny.
  • 2
    V misce smícháme mouku, vajíčka a pivo, těstíčko osolíme, případně podle chuti i opepříme.
  • 3
    Měkký jazyk ochladíme ve studené vodě a od špičky sloupneme. Pak ho nakrájíme na plátky, které obalíme v připraveném těstíčku.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky jazyka v něm osmažíme z obou stran do zlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.