Hovězí karbanátky se zeleninou a kapary
50 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 200gramůBrambory vařené
- 2kusyCibule
- 150gramůČervená řepa sterilovaná
- 2lžíceKapary
- 1,5lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
32 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory ve slupce oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Hovězí zadní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Jemně ho 2x přemeleme na masovém strojku spolu s vařenými brambory a směs dáme do mísy.
- 2Očištěnou cibuli a nakládanou sladkokyselou řepu pokrájíme nadrobno, kapary posekáme na malé kousky a vše přidáme k masu. Směs promícháme, podle chuti osolíme, přidáme čerstvě pomletý pepř, mletou červenou papriku sladkou i pálivou. Ještě přidáme 2 žloutky a smetanu. Vše znovu důkladně promícháme. Vytvoříme karbanátky silné 1 cm.
- 3V pánvi si rozpálíme olej, na něm karbanátky osmažíme z každé strany dozlatohněda (smažíme je přibližně po 5-6 minutách z každé strany). Vyjmeme je z omastku, necháme okapat na papírové utěrce a hned je podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.