Hovězí kostky na kari

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libové zadní hovězí maso zbavíme viditelného tuku a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Dále nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli, nastrouháme čerstvý zázvor, prolisujeme česnek a umeleme kmín.
  • 2
    Do velké pánve vložíme nakrájené maso, přidáme cibuli, mletý i nastrouhaný čerstvý zázvor, česnek, kmín, koření kari, kardamom a kukurmu, dále sójovou omáčku, kari pastu a mangové chutney, přilijeme suché bílé víno a hovězí vývar. Směs promícháme, uvedeme do varu a přikryté dusíme na mírném ohni 1,5 hodiny, až maso změkne. Potom sundáme pokličku, vaříme ještě 15 minut a vmícháme kukuřičnou mouku rozmíchanou ve vodě a dále povaříme. Když kari zhoustne, ihned ho rozdělíme na talíře a horké servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.