Hovězí kostky na kari
135 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 2kusyCibule
- 1lžičkaZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 0,5lžičkaKari pasta
- 2lžičkyKari koření
- 3kusyKardamom
- 2lžíceChutney mangové
- 1lžíceVíno bílé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžičkyMouka kukuřičná
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Libové zadní hovězí maso zbavíme viditelného tuku a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Dále nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli, nastrouháme čerstvý zázvor, prolisujeme česnek a umeleme kmín.
- 2Do velké pánve vložíme nakrájené maso, přidáme cibuli, mletý i nastrouhaný čerstvý zázvor, česnek, kmín, koření kari, kardamom a kukurmu, dále sójovou omáčku, kari pastu a mangové chutney, přilijeme suché bílé víno a hovězí vývar. Směs promícháme, uvedeme do varu a přikryté dusíme na mírném ohni 1,5 hodiny, až maso změkne. Potom sundáme pokličku, vaříme ještě 15 minut a vmícháme kukuřičnou mouku rozmíchanou ve vodě a dále povaříme. Když kari zhoustne, ihned ho rozdělíme na talíře a horké servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.