Hovězí koule
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 400gramůBramborová kaše
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůHovězí maso vařené
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPetržel kudrnka
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
42 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vařené maso umeleme na strojku a vložíme do misky. K masu přisypeme vařené brambory, sůl, pepř, posekanou petrželku, mletý muškátový oříšek a přidáme vejce. Vše důkladně promícháme a vyklopíme na pomoučený vál. Postupným hnětením zapracujeme mouku do těsta.
- 2Z těsta vytvoříme menší koule, zploštíme je dlaní a usmažíme na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.
- 3Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.