Hovězí kousky s křenovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 0,5kilogramHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžíceOcet vinný
- 3lžíceKřen
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžíceVíno portské
- 200gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 10lžicOlej olivový
- 2hrstiPažitka
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
58 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Křen oloupeme, omyjeme a najemno ho nastrouháme.
- 2Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostičky.
- 3V míse smícháme lžíci nastrouhaného křenu, tři lžíce olivového oleje, worcesterovou omáčku, víno a ocet. Do marinády vložíme nakrájené maso, misku přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na 30 minut do chladničky.
- 4V druhé misce si připravíme křenovou omáčku. Zbývající nastrouhaný křen smícháme se zakysanou smetanou, hořčicí a jemně nasekanou pažitkou. Omáčku podle chuti osolíme a dáme do chladničky.
- 5Maso po vyjmutí z chladničky necháme chvíli ohřát v pokojové teplotě a pak ho napícháme na dřevěné špejle, namočené ve vodě.
- 6V pánvi rozehřejeme zbylý olej, špízy v něm pečeme z každé strany 2 minuty a pak podáváme s vychlazeným křenovým dipem v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.