Hovězí kousky s křenovou omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
58 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křen oloupeme, omyjeme a najemno ho nastrouháme.
  • 2
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostičky.
  • 3
    V míse smícháme lžíci nastrouhaného křenu, tři lžíce olivového oleje, worcesterovou omáčku, víno a ocet. Do marinády vložíme nakrájené maso, misku přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na 30 minut do chladničky.
  • 4
    V druhé misce si připravíme křenovou omáčku. Zbývající nastrouhaný křen smícháme se zakysanou smetanou, hořčicí a jemně nasekanou pažitkou. Omáčku podle chuti osolíme a dáme do chladničky.
  • 5
    Maso po vyjmutí z chladničky necháme chvíli ohřát v pokojové teplotě a pak ho napícháme na dřevěné špejle, namočené ve vodě.
  • 6
    V pánvi rozehřejeme zbylý olej, špízy v něm pečeme z každé strany 2 minuty a pak podáváme s vychlazeným křenovým dipem v miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.