Hovězí kýta na pivě
80 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí kýta
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián sušený
- 2lžičkyHořčice plnotučná
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4kusyCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slaninu si nakrájíme a vyškvaříme ji na pánvičce. Omyté maso nakrájíme na nudličky a opečeme na vyškvařené slanině. Osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě téměř doměkka.
- 2Do pekáčku střídavě urovnáme maso posypané tymiánem a potřené hořčicí a vrstvy cibule nakrájené na kolečka. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří cibule. Vlijeme výpek z masa, vše zalijeme pivem a zapečeme v troubě. Když cibule na povrchu změkne, maso je hotové.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.