Hovězí ledvinky Dionnaise
90 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí ledviny
- 2litryVoda pitná
- 80gramůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceKoňak
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceHořčice
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 250mililitrůVíno červené
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
510 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je pokrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme je do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.
- 2V kastrolu do růžova osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okapané ledvinky a za stálého míchání krátce opečeme. Zalijeme koňakem, oflambujeme a přidáme mouku, kterou necháme zrůžovět, poté přidáme hořčici i chilli, zalijeme vínem, zamícháme, nakonec na mírném ohni dusíme do měkka. Těsně před podáváním vmícháme máslo a osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.