Hovězí ledvinky dušené
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1,5lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 750gramůHovězí ledviny
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
7 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
311 mg
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme a velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody a tuk. Ledvinky poté nakrájíme na tenké plátky a vypereme v několika vodách. Necháme řádně okapat.
- 2Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme koření a ledvinky. Dusíme ve vlastní šťávě přikryté, později je mírně podléváme.
- 3Jakmile ledvinky změknou, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme je moukou a opražíme do hnědé barvy. Poté znovu podlijeme, osolíme a podáváme. Pokud chceme změnu, šťávu zalijeme kyselou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.