Hovězí ledvinky dušené

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
7 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
311 mg
Cukr
707 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme a velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody a tuk. Ledvinky poté nakrájíme na tenké plátky a vypereme v několika vodách. Necháme řádně okapat.
  • 2
    Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme koření a ledvinky. Dusíme ve vlastní šťávě přikryté, později je mírně podléváme.
  • 3
    Jakmile ledvinky změknou, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme je moukou a opražíme do hnědé barvy. Poté znovu podlijeme, osolíme a podáváme. Pokud chceme změnu, šťávu zalijeme kyselou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.