Hovězí ledvinky na cibulce
80 min.
Ingredience
- 800mililitrůVoda pitná
- 1000gramůHovězí ledviny
- 80gramůTuk
- 0,6gramKmín celý
- 0,6gramPepř černý mletý
- 20gramůSůl
- 40gramůSlanina vepřová
- 166,6gramůCibule
- 66,6gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
515 mg
Cukr
708 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí ledvinky zbavené blan v půli rozkrojíme, omyjeme a očistíme. Ledvinky potom nakrájíme na tenké plátky a několikrát je spaříme a propláchneme, aby zůstaly čisté.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku mírně dozlatova osmažíme. Přidáme mletý pepř a kmín, do základu vložíme ledvinky, mírně je podlijeme teplou vodou a dusíme pod poklicí. Během dušení občas zamícháme a podléváme teplou vodou.
- 3Když jsou ledvinky poloměkkié, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je prosátou moukou a za stálého míchání osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a doměkka podusíme.
- 4Nakonec ledvinky osolíme, přidáme na kostičky nakrájenou a částečně roztavenou slaninu a vše ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.