Hovězí ledvinky se sezamovými semínky
25 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí ledviny
- 4stroužkyČesnek
- 20gramůZázvor celý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůSezam - semena
- 1lžičkaOcet rýžový
- 2lžíceŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 1lžičkaCukr krupice
- 200mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
61 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté hovězí ledvinky nakrájíme na maximálně 3 mm silné plátky. Zázvor a česnek oloupeme a posekáme na drobné kousíčky. V misce smícháme rýžový ocet a sójovou omáčku, přidáme cukr, posekaný zázvor a česnek a směs dobře vmícháme do pokrájeného masa.
- 2V další míse ušleháme bílky společně se škrobem až vznikne tuhá pěna, do níž opatrně vmícháme sezamová semínka.
- 3Přichystáme si wok, ve kterém si rozpálíme arašídový olej. Plátky ledvinek zlehka obalíme v pěně z bílků a vhodíme na rozpálený olej a 3 minuty restujeme. Maso opatrně vyndáme sběračkou z woku, necháme okapat a ihned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.