Hovězí maso dušené na mrkvi a pastináku - pro děti

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libové zadní hovězí tenké plátky pokrájíme na proužky. Očistíme, oloupeme a omyjeme červenou cibuli, stroužek česneku, mrkev, pastinák, batáty - sladké brambory a kousek řapíkatého celeru. Kořenovou zeleninu s řapíkatým celerem pokrájíme na plátky, brambory na kostky, cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Omytou snítku petrželové natě nasekáme na menší kousky.
  • 3
    V hlubší pánvi nebo rendlíku rozehřejeme olej s kouskem másla, na něm zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání přidáme mrkev s ostatní zeleninou (kromě brambor). Mícháme a restujeme asi 3 minuty, pak přidáme proužky masa a restujeme další 3 minuty. Pak přilejeme horký hovězí vývar (pro děti bez soli), přimícháme brambory a pod pokličkou pomalu maso dusíme 80 minut.
  • 4
    Ze všeho rozmixujeme jemné pyré. Rozdělíme ho na porce, jednu teplou porci si odložíme a po chvíli ji podáváme. Ostatní porce zchladíme a zamrazíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 12. 2017
Hovězí maso dušené na mrkvi a pastináku - pro děti
Děti mají moc rády 😉