Hovězí maso dušené na mrkvi a pastináku - pro děti
105 min.
Ingredience
- 150gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule červená
- 1stroužekČesnek
- 150gramůMrkev kořen
- 100gramůPastinák
- 220gramůBrambory sladké (Batáty)
- 50gramůCeler řapíkatý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Libové zadní hovězí tenké plátky pokrájíme na proužky. Očistíme, oloupeme a omyjeme červenou cibuli, stroužek česneku, mrkev, pastinák, batáty - sladké brambory a kousek řapíkatého celeru. Kořenovou zeleninu s řapíkatým celerem pokrájíme na plátky, brambory na kostky, cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno.
- 2Omytou snítku petrželové natě nasekáme na menší kousky.
- 3V hlubší pánvi nebo rendlíku rozehřejeme olej s kouskem másla, na něm zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání přidáme mrkev s ostatní zeleninou (kromě brambor). Mícháme a restujeme asi 3 minuty, pak přidáme proužky masa a restujeme další 3 minuty. Pak přilejeme horký hovězí vývar (pro děti bez soli), přimícháme brambory a pod pokličkou pomalu maso dusíme 80 minut.
- 4Ze všeho rozmixujeme jemné pyré. Rozdělíme ho na porce, jednu teplou porci si odložíme a po chvíli ji podáváme. Ostatní porce zchladíme a zamrazíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 12. 2017
Hovězí maso dušené na mrkvi a pastináku - pro děti
Děti mají moc rády 😉