Hovězí maso dušené na smetaně
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 0,25litrZakysaná smetana
- 800gramůHovězí plec
- 3lžíceSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
307 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, osolíme opepříme.
- 2Slaninu vyškvaříme v kastrole, přidáme máslo, pokrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Poté přidáme maso a po všech stranách opečeme. Jakmile je opečeme, mírně je podlijeme a přikryté dusíme do měkka.
- 3Šťávu zahustíme kyselou smetanou smíchanou s 1 lžící mouky a za stálého míchání povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.