Hovězí maso dušené se šunkou
80 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí maso zadní
- 10gramůAnglická slanina
- 30gramůŠunka drůbeží
- 40gramůCibule
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1decilitrVoda pitná
- 10gramůOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
763 mg
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Dva plátky zadního hovězího masa silně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Anglickou slaninu, cibuli a drůbeží šunku nakrájíme nadrobno.
- 2V kastrůlku rozpálíme olej, přiložíme plátky masa, zprudka je osmahneme z obou stran, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme doměkka. Mezitím v pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, šunku, orestujeme a odstavíme.
- 3Plátky masa upravíme na talíře a posypeme cibulí a šunkou na slanině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.