Hovězí maso dušené se žampiony a vínem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 1lžíceOlej stolní
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5šálekVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
695 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osolíme a opečeme. Přilijeme trochu vývaru a dusíme téměř doměkka.
- 2Potom přidáme na kousky nakrájené žampiony, pepř a ještě 10 minut podusíme. Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.
- 3Do šťávy z masa přidáme rajčatový protlak, přilijeme víno a necháme 10 minut povařit. Nakonec vložíme maso a na mírném ohni vše povaříme asi 5 minut.
- 4Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.