Hovězí maso na červeném víně s oreganem
65 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí svíčková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCibulka jarní
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 3stroužkyČesnek
- 80mililitrůVíno červené
- 185mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaOregano sušené
- 2lžičkyProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
408 mg
Cukr
287 mg
Postup přípravy
- 1Máslo a ostrou hořčici smícháme, směsí potřeme hovězí svíčkovou, smažíme na silném plameni 2 - 3 minuty ze všech stran, přitom dbáme anto, aby se hořčice nepřipálila. Orestované maso vybereme z pánve a odložíme.
- 2Na středním ohni rozpálíme olivový olej, na něm 4 minuty restujeme svazek jemně nakrájené jarní cibulky, hotové vyndáme a odložíme.
- 3Připravíme vinnou směs z rozetřeného česneku a červeného vína, které necháme na pánvi trochu odpařit. Přilijeme hovězí vývar, přidáme rajčatový protlak a sušené oregano; po přivedení k varu stáhneme plamen a vaříme - 3 minuty.
- 4Předem orestované maso a cibulku narovnáme do hliněné mísy na zapékání (nebo skleněné, protože šťáva z masa se neodpaří), polijeme vinnou směsí. Mísu poté překryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 40 - 45 minut.
- 5Upečené maso nakrájíme na plátky, přidáme jarní cibulku a omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.