Hovězí maso na hřebíčku

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a česnek nakrájíme na plátky.
  • 2
    Na pekáč z varného skla dáme maso, asi čtvrtinu cibule, česnek a hřebíček, zalijeme trochou vody a v troubě uvedeme prudce do varu.
  • 3
    Pak zmírníme teplotu a přiklopené víkem dusíme asi 2 hodiny.
  • 4
    Před dohotovením přidáme zbytek cibule, olej, chilli omáčku, cukr a worcestrovou omáčku. Dolijeme asi 100 ml vody, promícháme a ještě asi 5 minut odkryté dusíme.
  • 5
    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.