Hovězí maso na hřebíčku
150 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaChilli omáčka
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaCukr krupice
- 5kusůHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a česnek nakrájíme na plátky.
- 2Na pekáč z varného skla dáme maso, asi čtvrtinu cibule, česnek a hřebíček, zalijeme trochou vody a v troubě uvedeme prudce do varu.
- 3Pak zmírníme teplotu a přiklopené víkem dusíme asi 2 hodiny.
- 4Před dohotovením přidáme zbytek cibule, olej, chilli omáčku, cukr a worcestrovou omáčku. Dolijeme asi 100 ml vody, promícháme a ještě asi 5 minut odkryté dusíme.
- 5Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.