Hovězí maso na kari s bazalkou
35 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí svíčková
- 1kusChilli paprička zelená
- 30gramůThajská bazalka
- 250gramůBambusové výhonky
- 2lžičkyKari pasta
- 800mililitrůKokosové mléko
- 4lžičkyKurkuma
- 4lžíceCukr palmový
- 4lžíceOmáčka rybí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
44 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky silné asi 1 cm. Zelenou chilli papričku opláchneme, osušíme a odstraníme z ní semínka. Poté její dužinu nasekáme na drobné kousky. Omyjeme a osušíme také thajskou bazalku a bambusové výhonky. Výhonky nakrájíme na kousky o tloušťce asi 1 cm.
- 2Do připraveného woku vložíme kari pastu a zahřejeme ji. Z povrchu kokosového mléka sebereme smetanu a přidáme ji do woku. Vaříme ji, až se na povrchu tekutiny ve woku objeví žlutá vrstva.
- 3Posypeme kurkumou, přidáme do pánve pokrájené maso, 2/3 listů thajské bazalky. Posypeme palmovým cukrem a vlijeme 1/2 kokosového mléka. Povaříme 4 minuty, a poté do pánve nalijeme ještě zbylé kokosové mléko.
- 4Vložíme nasekanou chilli papričku společně s bambusovými výhonky a dusíme ještě po dobu dalších 4 minut. Nakonec zakápneme rybí omáčkou, osolíme, opepříme a nasypeme zbylou posekanou bazalku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.