Hovězí maso na myslivecký způsob
120 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí plec
- 20gramůSůl
- 100gramůOlej slunečnicový
- 500gramůCibule
- 3gramyJalovec
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 1gramTymián sušený
- 200gramůZelenina kořenová
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicPolévkové koření Maggi
- 100mililitrůVíno červené
- 300gramůVeka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso (nejlépe z plece) nakrájíme na menší kousky nebo plátky, osolíme, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, kořenovou zeleninu, osmažíme do zlatova, přidáme maso, orestujeme, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, osolíme, podusíme ve vlastní šťávě, později podléváme po troškách vývarem, dusíme téměř do měkka. Necháme vydusit na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, podlijeme červeným vínem, vývarem, dochutíme polévkovým kořením maggi a dodusíme. Šťáva musí být přírodní, nesmí to být omáčka.
- 3Maso se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.