Hovězí maso na myslivecký způsob

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso (nejlépe z plece) nakrájíme na menší kousky nebo plátky, osolíme, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, kořenovou zeleninu, osmažíme do zlatova, přidáme maso, orestujeme, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, osolíme, podusíme ve vlastní šťávě, později podléváme po troškách vývarem, dusíme téměř do měkka. Necháme vydusit na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, podlijeme červeným vínem, vývarem, dochutíme polévkovým kořením maggi a dodusíme. Šťáva musí být přírodní, nesmí to být omáčka.
  • 3
    Maso se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.