Hovězí maso na pepři
110 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 5gramůPepř černý celý
- 750gramůHovězí maso přední
- 120gramůTuk
- 25gramůSůl
- 1200mililitrůVoda pitná
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
958 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na tuku. Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme je, za stálého míchání osmahneme, přidáme drcený pepř, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí půl hodiny. Během dušení občas zamícháme a podléváme vodou.
- 3Nakonec vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, rozmícháme a za občasného promíchání zvolna dusíme maso v omáčce doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.