Hovězí maso na pivě a pepři
75 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 3kusyCibule
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky.
- 2Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky, které opepříme.
- 3V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přisypeme kostky masa, prudce je za stálého míchání orestujeme ze všech stran, přimícháme mletou papriku, pepř a sůl, podlijeme pivem a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Během dušení občas maso promícháme a přiléváme pivo a většinu vody.
- 4Do hrnce k měkkému masu přidáme nakrájená rajčata a vaříme, dokud se téměř nerozpadnou. Směs v hrnci zahustíme moukou, rozmíchanou ve zbylé vodě spolu s pepřem a solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.