Hovězí maso na pivě a pepři

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky.
  • 2
    Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky, které opepříme.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přisypeme kostky masa, prudce je za stálého míchání orestujeme ze všech stran, přimícháme mletou papriku, pepř a sůl, podlijeme pivem a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Během dušení občas maso promícháme a přiléváme pivo a většinu vody.
  • 4
    Do hrnce k měkkému masu přidáme nakrájená rajčata a vaříme, dokud se téměř nerozpadnou. Směs v hrnci zahustíme moukou, rozmíchanou ve zbylé vodě spolu s pepřem a solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.