Hovězí maso na žampionech
110 min.
Ingredience
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramKmín celý
- 750gramůHovězí maso přední
- 100gramůTuk
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
892 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku lehce dozlatova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a v základu osmahneme.
- 3Maso zalijeme částí vody, přikryjeme a dusíme téměř doměkka. Během dušení maso občas promícháme a doléváme teplou vodou.
- 4Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a podle potřeby přisolíme. Po rozmíchání nejméně 20 minut provaříme.
- 5Uvařenou omáčku procedíme na maso, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony podušené na zbylém tuku a vše znovu povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 30. 11. 2015
Hovězí maso na žampionech
Vyzkoušela jsem tento recept pro moje děti a moc jim chutnal. Co více dodat, když i těm nejmlsnějším jazýčkům se recept zamlouval. Mohu jen doporučit. Pro přípravu je velice jednoduchý.