Hovězí maso na žampionech

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
892 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku lehce dozlatova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a v základu osmahneme.
  • 3
    Maso zalijeme částí vody, přikryjeme a dusíme téměř doměkka. Během dušení maso občas promícháme a doléváme teplou vodou.
  • 4
    Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a podle potřeby přisolíme. Po rozmíchání nejméně 20 minut provaříme.
  • 5
    Uvařenou omáčku procedíme na maso, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony podušené na zbylém tuku a vše znovu povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 30. 11. 2015
Hovězí maso na žampionech
Vyzkoušela jsem tento recept pro moje děti a moc jim chutnal. Co více dodat, když i těm nejmlsnějším jazýčkům se recept zamlouval. Mohu jen doporučit. Pro přípravu je velice jednoduchý.