Hovězí maso pečené po vlámsku
160 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí plec
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůJíška instantní
- 10gramůCukr třtinový
- 600gramůCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
37 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší plátky, cibuli pokrájíme na kolečka, bylinky posekáme. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme plátky masa, osolíme, opepříme a zprudka opečeme.
- 2Do máslem vymazaného pekáčku pokládáme střídavě vrstvu masa a vrstvu cibule. Povrch posypeme bylinkami.
- 3Do pánve od masa nalijeme pivo, vývar, osladíme trochou cukru, přivedeme k varu, zahustíme tmavou jíškou, povaříme ještě 1 minutu a zalijeme maso s cibulí v pekáči. Zakryjeme alobalem, propíchneme na 4 různých místech a pečeme 2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.