Hovězí maso po makedonsku
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 750gramůHovězí maso zadní
- 20gramůSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 80mililitrůVíno červené
- 250gramůCeler bulvový
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMrkev kořen
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 800mililitrůVoda pitná
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 120mililitrůOlej stolní
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.
- 2Osolené a opepřené maso spolu s cibulí opečeme na horkém oleji. Přidáme papriku, necháme zpěnit, podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Vše povaříme.
- 4Nakonec do šťávy vložíme měkké maso a zvlášť uvařenou, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a fazolové lusky. Přilijeme červené víno, přisolíme a dobře provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.