Hovězí maso s omáčkou z ústřic
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaGari
- 400gramůHovězí svíčková
- 2lžičkyČínské koření
- 4stroužkyČesnek
- 200gramůNudle skleněné
- 5kusůCibulka jarní
- 25gramůHlíva ústřičná
- 2kusyPaprika zelená
- 3lžíceOmáčka ústřicová
- 4lžíceOlej sezamový
- 1lžícePasta Sambal Oelek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené hovězí maso rozkrájíme na tenké plátky a zasypeme čínskou směsí koření, přidáme sambalovou omáčku, část ústřicové omáčky a česnek. Zalijeme 2 polévkovými lžícemi oleje, promícháme a necháme odležet cca 20 minut.
- 2Do misky vložíme skleněné nudle a zalijeme je horkou vodou. Počkáme až změknou. Po uplynutí 10 minut nudle slijeme, ponecháme je, aby okapaly a přestřiháme kuchyňskými nůžkami na malé kousky.
- 3Omyté jarní cibulky rozřízneme na poloviny a nakrájíme na kousky o délce asi 3 cm. Hlívy ústřičné vložíme do menšího hrnce s vodou a asi 10 minut povaříme. Pak je necháme k okapání. Omyté papriky rozřízneme na poloviny, odstraníme semínka a bílá žebra a rozdělíme ještě na čtvrtiny.
- 4Do woku vlijeme olej a vhodíme na něj gari a opečeme, poté přidáme marinované maso a vložíme ještě rozkrájené papriky, hlívy ústřičné a jarní cibulky. Na závěr přidáme skleněné nudle, zakápneme zbytkem ústřicové omáčky a ještě několik minut mícháme a prohříváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.