Hovězí maso s tykví
185 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí maso zadní
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůBrambory
- 6kusůTykev
- 6kusůCibule
- 230mililitrůVíno červené
- 60gramůHříbky čerstvé
- 0,5lžičkaEstragon
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé hovězí maso potřeme olejem a pepřem, položíme na rošt do zapékací misky a dobu pečení přizpůsobíme podle toho, jak chceme maso propečené, na středně propečené maso asi 1-1,5 hodiny.
- 2Velké rozpůlené brambory, půlky malých tykví nebo pastináků a cibule zalijeme vodou a přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 3 minuty. Vodu slijeme a necháme okapat. Zeleninu narovnáme do zapékací misky, potřeme olivovým olejem a při teplotě 210°C pečeme 45 minut, zelenina zhnědne a změkne, jednou obrátíme.
- 3Upečené maso vyjmeme ze zapékací misky a 15 minut necháme odpočinout přikryté alobalem. Vypečenou šťávu použijeme na přípravu omáčky. Do šťávy přimícháme červené víno nebo hovězí vývar, plátky mladých hříbků, sušený estragon, pepř a přivedeme k varu. Na sníženém plameni vaříme, dokud omáčka nezhoustne; během vaření mícháme, aby se uvolnily usazeniny.
- 4Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a přidáme zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.