Hovězí maso v dušeném zelí
80 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 200gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 20gramůPažitka
- 2lžičkyProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě.
- 2V jiném kastrolu osmahneme na oleji oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, nahrubo rozkrájené zelí, rajčatový protlak, sůl, pepř a kmín. Zalijeme vodou a dusíme, až zelí změkne.
- 3Potom k zelí přidáme maso i se šťávou, necháme přejít varem.
- 4Před podáváním přidáme do pokrmu citronovou šťávu a nakrájenou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.