Hovězí maso v marinádě chermoula s bulgurem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
37 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hladka rozmixujeme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, mletý kmín a koriandr, nakrájenou chilli papričku, čerstvou mátu, koriandr a petrželovou nať.
  • 2
    Do připravené marinády vložíme hovězí plátky a necháme v marinádě 2-3 hodiny. Marinované maso opékáme z obou stran na rozpáleném barbecue grilu 2-3 minuty.
  • 3
    Do 125 ml vroucí vody nasypeme 60 g bulguru a na mírném ohni ohříváme 10 minut (tekutina se vsákne), pak přesypeme do misky, do které jsme nasypali 400 g konzervované scezené cizrny, 1/2 nakrájené cibule, plátky z 1 okurky bez semen, 12 rozpůlených cherry rajčátek, plátky z 1 avokáda a 120 g drobně nasekané petrželové natě, zakapeme 2 lžícemi citronové šťávy a promícháme.
  • 4
    Podáváme s pita chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.