Hovězí maso v marinádě chermoula s bulgurem
45 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 75mililitrůOlej olivový
- 90mililitrůCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1kusChilli paprička
- 125gramůMáta
- 125gramůKoriandr čerstvý
- 245gramůPetržel - nať
- 125mililitrůVoda pitná
- 60gramůBulgur
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 1kusOkurka salátová
- 12kusůRajčata Cherry
- 1kusAvokádo
- 4plátkyChléb Pita
- 0,5kusCibule červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
37 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hladka rozmixujeme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, mletý kmín a koriandr, nakrájenou chilli papričku, čerstvou mátu, koriandr a petrželovou nať.
- 2Do připravené marinády vložíme hovězí plátky a necháme v marinádě 2-3 hodiny. Marinované maso opékáme z obou stran na rozpáleném barbecue grilu 2-3 minuty.
- 3Do 125 ml vroucí vody nasypeme 60 g bulguru a na mírném ohni ohříváme 10 minut (tekutina se vsákne), pak přesypeme do misky, do které jsme nasypali 400 g konzervované scezené cizrny, 1/2 nakrájené cibule, plátky z 1 okurky bez semen, 12 rozpůlených cherry rajčátek, plátky z 1 avokáda a 120 g drobně nasekané petrželové natě, zakapeme 2 lžícemi citronové šťávy a promícháme.
- 4Podáváme s pita chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.