Hovězí maso vařené v zelenině
160 min.

Ingredience
- 750gramůHovězí libové
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 100gramůPórek
- 100gramůHrášek
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 500gramůBrambory vařené
- 30gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůKvěták
- 100gramůBrukev řepka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přisypeme pár kuliček pepře, přidáme kousek cibule. Vaříme 2 hodiny, maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kostičky.
- 2Květák pokrájíme na růžičky, mrkev na kolečka, brukev na kostičky, pórek na plátky. Pokrájenou zeleninu nasypeme do rendlíku, přisypeme ještě hrášek, podlijeme vývarem z masa a dusíme 10 minut. Mouku rozmícháme v mléce a přilijeme k zelenině. Přidáme ještě kostičky masa a spolu dusíme dalších 10 minut.
- 3Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.