Hovězí maso zapečené s rajčaty a těstovinami
118 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 80mililitrůOlej olivový
- 500gramůTěstovinová rýže
- 200gramůRajčata
- 130mililitrůRajčatová šťáva
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
27 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
611 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vývar dáme stranou.
- 2Uvařené maso osmažíme na oleji ze všech stran, vmícháme těstovinovou rýži, přilijeme 500 ml vývaru z masa a na mírném plameni dusíme. Po chvíli vmícháme nakrájená rajčata, šťávu, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 3Směs přeložíme do zapékací mísy, přelijeme 400 ml vývaru a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.