Hovězí mleté maso zapečené s bramborovou kaší
75 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 750gramůBrambory vařené
- 150mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCibule
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory nakrájíme na kostky, přilijeme mléko, přidáme kousek másla, sůl a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme v pánvi na oleji, přidáme rajčatový protlak, mleté maso, osolíme, opepříme a 20 minut podusíme. Do pekáčku vložíme polovinu bramborové kaše, přidáme směs s mletým masem, zakryjeme druhou polovinou bramborové kaše, posypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- 2Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a ještě horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.