Hovězí mleté maso zapečené s bramborovou kaší

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory nakrájíme na kostky, přilijeme mléko, přidáme kousek másla, sůl a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme v pánvi na oleji, přidáme rajčatový protlak, mleté maso, osolíme, opepříme a 20 minut podusíme. Do pekáčku vložíme polovinu bramborové kaše, přidáme směs s mletým masem, zakryjeme druhou polovinou bramborové kaše, posypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
  • 2
    Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a ještě horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.