Hovězí mozek smažený

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
59 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí mozeček spaříme vodou, vložíme do studené vody a sloupneme z něj blánu.
  • 2
    Mozek rozkrájíme na plocho na porce, osolíme. Poté je obalíme jako řízky v polohrubé mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce (strouhance).
  • 3
    Takto připravený mozeček smažíme pozvolna na rozehřátém tuku a necháme jej odkapat na papírových ubrouscích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.