Hovězí na červeném víně
65 min.
Ingredience
- 6gramůRozmarýn čerstvý
- 200gramůProsciutto sušené
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůHouby sušené
- 170mililitrůVíno červené
- 400gramůRajčata
- 60gramůCibule
- 750gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 24mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
43 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso lehce nakrojíme na několika místech a vložíme do řezu plátek česneku. Osolíme, opepříme a posypeme polovinou rozmarýnu.
- 2Prosciutto rozložíme na pracovní plochu tak, aby se překrývalo, položíme na něj připravené maso a vše zarolujeme. Balíček zpevníme provázkem, aby se nám nerozvolnil.
- 3V zapékací míse rozehřejeme olej a necháme na něm maso osmahnout dozlatova, poté ho vyjmeme a dáme stranou. Na rozpáleném tuku necháme osmažit cibulku, zbytek rozmarýnu a česneku. Přidáme houby, které jsme nejprve přelili horkou vodou (slitou vodu z hub nevyléváme). Celou směs necháme chvíli povařit, poté přilijeme vodu z hub a vaříme až do jejího vyvaření. Přilijeme víno, necháme povařit, potom přidáme pokrájená rajčata. Vaříme cca 8 minut do zhoustnutí omáčky. Omáčku osolíme, opepříme, vložíme do ní maso, které necháme omáčkou obalit.
- 4Zapékací nádobu zakryjeme poklicí a dáme péct na 190°C. Doba pečení záleží na požadovaném výsledku. Pečeme-li 15 minut - bude maso krvavé, 20 minut - krvavé až středně propečené.
- 5Pečeni po vyjmutí z trouby neodklápíme, ale necháme ještě 15 minut odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.