Hovězí na vietnamský způsob
20 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 15gramůZázvor celý
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
576 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na kostky velké asi 1cm. Ochutíme je sójovou omáčkou, ústřicovou omáčkou, nadrceným čerstvým zázvorem a pepřem. Maso necháme marinovat si 30 minut.
- 2Před podáváním osmahneme na pánvi potřené olejem rozmačkaný česnek. Když bude zlátnout, přidáme připravené maso a velmi zprudka restujeme za stálého míchání asi 10 vteřin. Maso by nemělo být příliš propečené.
- 3Ozdobíme snítkami koriandru a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.