Hovězí pečeně budějovická
140 min.

Ingredience
- 300gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 750gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 150gramůTuk
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůČesnek
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme, protkneme slaninou a osolíme.
- 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na polovině tuku. Na tomto základu maso krátce opečeme, přisypeme mletou papriku, zasmahneme a zalijeme vlažným vývarem.
- 3Přidáme rajčatový protlak, česnek, přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem.
- 4Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme ji vlažným vývarem, dobře rozšleháme a za občasného míchání provaříme.
- 5Ke konci varu přilijeme smetanu, povaříme, omáčku přecedíme přes hustý cedník, přisolíme a ještě povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.