Hovězí pečeně budějovická

140 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůCibule
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 700mililitrůHovězí vývar základní
    • 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 750gramůHovězí maso zadní
    • 30gramůSůl
    • 150gramůTuk
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 30gramůČesnek
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso opláchneme, protkneme slaninou a osolíme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na polovině tuku. Na tomto základu maso krátce opečeme, přisypeme mletou papriku, zasmahneme a zalijeme vlažným vývarem.
  • 3
    Přidáme rajčatový protlak, česnek, přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme ji vlažným vývarem, dobře rozšleháme a za občasného míchání provaříme.
  • 5
    Ke konci varu přilijeme smetanu, povaříme, omáčku přecedíme přes hustý cedník, přisolíme a ještě povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.