Hovězí pečeně francouzská
135 min.

Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 1kusVepřové nožičky
- 1kusBobkový list
- 2decilitryVíno bílé
- 150gramůSlanina vepřová
- 1kilogramKarotka
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibule
- 1lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, omyjeme, protkneme po vlákně proužky slaniny, osolíme a opepříme. V kastrole rozpustíme sádlo, osmahneme na něm zbytek nakrájené slaniny a maso na něm osmahneme po všech stranách.
- 2Poté maso podlijeme vývarem nebo vodou, okořeníme a přidáme k němu rozseknutou nožičku. Maso přikryjeme a dusíme v troubě až 2 hodiny. Během dušení podléváme maso vínem. K téměř měkkému masu přidáme cibuli rozkrájenou na osminky, očištěnou a podélně nakrájenou karotku. Vše společně dusíme do měkka.
- 3Šťávu nezahušťujeme, dostatečně je vázána rosolem z nožičky. Pečeni rozkrájíme, rozložíme na mísu a obložíme kousky nožičky a proužky karotky s cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.