Hovězí pečeně francouzská

135 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, omyjeme, protkneme po vlákně proužky slaniny, osolíme a opepříme. V kastrole rozpustíme sádlo, osmahneme na něm zbytek nakrájené slaniny a maso na něm osmahneme po všech stranách.
  • 2
    Poté maso podlijeme vývarem nebo vodou, okořeníme a přidáme k němu rozseknutou nožičku. Maso přikryjeme a dusíme v troubě až 2 hodiny. Během dušení podléváme maso vínem. K téměř měkkému masu přidáme cibuli rozkrájenou na osminky, očištěnou a podélně nakrájenou karotku. Vše společně dusíme do měkka.
  • 3
    Šťávu nezahušťujeme, dostatečně je vázána rosolem z nožičky. Pečeni rozkrájíme, rozložíme na mísu a obložíme kousky nožičky a proužky karotky s cibulí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.