Hovězí pečeně frankfurtská
140 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 700mililitrůVoda pitná
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůMléko polotučné
- 12,5gramůPárky jemné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na díly, opláchneme a protkneme 2/3 dávky oloupaných párků, osolíme a opepříme.
- 2Očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli dorůžova osmahneme na tuku a přidáme maso. V základu je krátce opečeme, zasypeme paprikou a po krátkém zpěnění zalijeme trochou vody. Přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, rozředíme ji vodou, rozšleháme, přilijeme mléko a smetanu a za občasného promíchání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
- 4Omáčku procedíme, přidáme do ní zbylé oloupané párky, nakrájené na slabé plátky a podle potřeby přisolíme. Omáčku ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.