Hovězí pečeně na hořčici

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
453 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu dávky slaniny nakrájíme na proužky, protáhneme jimi omyté maso.
  • 2
    Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky, vyškvaříme a zpěníme na ní jemně krájenou cibuli. Na cibuli vložíme maso a opečeme po všech stranách. Podlijeme, vmícháme hořčici a dusíme do měkka.
  • 3
    Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a přeléváme přes nakrájené maso, aby nebylo suché. Zbylou šťávu podáváme v omáčníku.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, vařené brambory, rýže nebo těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.