Hovězí pečeně na hořčici
85 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí maso zadní
- 80gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
453 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Polovinu dávky slaniny nakrájíme na proužky, protáhneme jimi omyté maso.
- 2Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky, vyškvaříme a zpěníme na ní jemně krájenou cibuli. Na cibuli vložíme maso a opečeme po všech stranách. Podlijeme, vmícháme hořčici a dusíme do měkka.
- 3Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a přeléváme přes nakrájené maso, aby nebylo suché. Zbylou šťávu podáváme v omáčníku.
- 4Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, vařené brambory, rýže nebo těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.